Publicerad 3 kommentarer

SVT-reportage om SJ-biljetter i chippet

SVT hängde med på den första tågresan där biljetterna fanns på chippet i handen.

3 reaktioner på “SVT-reportage om SJ-biljetter i chippet

  1. […] Nu har SJ hoppat på tåget (hehe) och experimenterar med att låta tågbiljetten ligga på chippet. Det är fortfarande på experimentstadie, men det går faktiskt att lägga sin biljett på chippet som vanlig resenär redan nu. Här beskriver vi hur gör för att använda ditt chip som tågbiljett. Den här metoden verkar bara skriva till SJ Prio-numret till chippet och sedan kan man läsa detta nummer från chippet. Det är därför högst osäkert om det skulle tillåtas på en riktig tågresa, så ta med dig en riktig biljett för säkerhets skull. […]

  2. […] Har börjat experimentera med att chippet ska kunna fungera som tågbiljett. Har genomfört ett proof-of-concept och lagt in funktionen i appen SJ Labs. De har även skickat ut det via sina interna […]

  3. […] fick ett rejält uppsving när SJ meddelade att de experimenterade med att låta resenärer använda chippet för att lagra sin biljett. Det är dock bara i teststadiet fortfarande och rapportern från […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *