Publicerad Lämna en kommentar

Kick-off för Stockholm RNA Club

CRISPR är en av de mest hajpade teknikerna som utvecklats de senaste åren. Men det är få som vet att tekniken igår i ett större område som kallas för RNA-forskning. Där ingår andra spännande, men mindre kända tekniker, som RNAi och RNA silencing. Samtidigt samlas det mer bevis för att RNA var den livets initial molekyl. RNA-forskning är alltså viktigt. Men det har hamnat i skuggan av allt det andra spännande som sker inom biotekniskforskning just nu.

Därför samlades en grupp forskare, studenter och jag för att skapa gruppen Stockholm RNA Club vars syfte är att lyfta upp vikten av RNA-forskning och på sikt få fler i Stockholm som blir RNA-forskare. Vi kommer ha en Kick-off på torsdag och alla är välkomna. Man får lyssna på några RNA-forskare och käka pizza. Det kommer finnas öl att köpa och efteråt finns vi tillgängliga för samtal och diskussioner. Jag kommer såklart finnas tillgänglig för att diskutera biohacking och biolabbet.

src

Om man är intresserad så ska man komma till CCK på Karolinska sjukhuset i Solna på imorgon klockan 18:00. Svara gärna på Facebook-eventet så vi får en fingervisning om hur många som kommer och för eventuella uppdateringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *