Publicerad Lämna en kommentar

Liten uppdatering av vad som händer just nu

Tänkte bara skriva lite om vad och vilka projekt jag håller på med just nu.

Labbet
Jobbar fortfarande på att få PCR-protokollet att fungera. Det senaste är att jag har kört PCR på mitt eget DNA. Men medan jag höll på att lägga en gel för att kolla på resultatet så smällde spänningslådan. Så nu ligger mitt DNA på is (bokstavligt talat) medans jag väntar på att den nya spänningslådan jag beställt ska anlända. Sen ska jag kollar resultatet. Om det är bra så börjar jag planera för workshops. Om det är dåligt så gäller det att göra om och göra rätt.

Brainhacking
Bygger just nu på version två av tDCS-lådan jag byggde förra året. Det är tänkt att denna ska vara så bra att om man vill köpa en så ska det vara möjligt. Arbetet fortskrider sakta men säkert framåt. Borde kunna ha en fungerade version i år. Största problemet med att sälja dem är att jag inte är insatt i alla konsumtrelaterade lagar och regler. Bara att läsa på dem kommer nog ta hela jullovet. Så förvänta er att denna nya version kommer finnas för försäljning någon gång i början av nästa år. Kan tänka mig slänga ihop en allmän brainhacking-meetup med denna nya tDCS och en del andra hjärn- och neuroprylar som man kan testa på.

Chip
Det är många som anmäler intresse för chip via chipster.nu. Så vi planerade in ett event som skulle ha ägt rum förra fredagen i Stockholm. Men vi behövde förskottsbetalningar för vi behövde kunna säga till vår piercare att det hade varit värt hans resa och tid. Men antalet förskottsbetalningar kom inte in i den takten som var nödvändigt, så för att inte riskera nåt ställde vi in eventet. Det intressanta är att efter att eventet ställdes in har jag fått massor med frågor om när vi omplanerar chip-eventet. Så jag kommer göra ett nytt försök efter julledigheten, troligen i slutet av januari, med ett nytt event. Då lägger jag upp det så att om vi lyckas få in X antal förskottsbetalningar inom 24 timmar så ordnar vi ett event.

Övrigt
Bionyfiken blev beviljad pengar för att anordna en konferens för biohackers/makers och vi kommer börja planera för den. Vi hoppas kunna hålla den under våren nästa år. Kommer också börja skissa för Bionyfikens eller biolabbets medverkan på teknikfestivalen Tekla som hålls för unga tjejer under våren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *