Publicerad Lämna en kommentar

PCR-analys snart i Stockholm Makerspace

Har suttit under helgen och jobbat för att undanröja de sista hindren för att börja göra PCR-analyser i Stockholm Makerspace biolabbet. Dels beställde jag en transilluminator (open source såklart) som jag byggde ihop under helgen. Där ingick det bland annat att löda fast 162 lysdioder på en kort. Det gick snabbt, men sen ville vissa av dem såklart inte lysa så då fick jag påbörja ett felsökningsarbete. Visade sig bara vara lite glapp i lödningen. Skynda aldrig lödning! Resultatet går att se här nere.

Transilluminator

Det andra som har hänt är att kundkontraktet med Thermo Fisher äntligen är i fyllt och påskrivet. Ska bara skicka in det till dem imorgon. Sen har Stockholm Makerspace ett konto där vi kan köpa ”våtvaran” som behövs för allt det vi ska göra.

Nu ska bara protokollet för DNA-analys som jag slipat på ganska länge färdigställas och sen är det klart för workshops!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *