Publicerad Lämna en kommentar

Invald i Stockholm Makerspace-styrelse

Var ett tag sedan jag skrev något här. Men det har inte direkt varit brist på grejer som hänt under tiden. Arbetet med att bygga labbet har fortsatt och är nu är labbet helt färdigbyggt. Nu gäller det bara att fylla det med prylar och den första april får vi börja bedriva verksamhet i labbet (i övriga Makerspace får verksamheten dra igång 1 maj). Förutom att det redan finns en hel del labbprylar i labbet så har vi från Bionyfiken skaffat en openPCR som vi kommer flytta in till labbet snart. Och vi har även fått en hel del andra intressanta erbjudanden om labbprylar. Förhoppningsvis kan vi ordna ett våtlabbsevent redan under april.

Förutom byggandet av nya Stockholm Makerspace är den andra intressanta händelsen att föreningen hade sitt årsmöte tidigare idag där en ny styrelse valdes och som jag är en del av nu. Jag kommer sitta som en ledamot i styrelsen. Jag ser framemot att vara med och utveckla makerrörelsen i Stockholm men även resten av Sverige. Jag fokuserar gärna på tillväxt av Stockholm Makerspace nu när ekonomin för föreningen ser väldigt bra ut efter år av ekonomiska svårigheter. Jag vill också fokusera på att introducera biohacking för gräsrötterna i svenska makerrörelsen. Jag ser gärna att det om ett par år finns en inkubator likt THINGS som helt och hållet fokserar på syntetisk biologi och andra framtidstekniker inom bioteknik.

Avslutar med några bilder på hur labbet ser ut just nu.

2015-03-25 18.54.49

2015-03-25 18.55.20

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *