Publicerad Lämna en kommentar

Massa biohacking-meetups i år

Vi betar av meetups efter meetups. Hoppas ni hänger med. I torsdags samlades ett gäng i Makersparks lokal i Gamla stan i Stockholm och injicerade Rfid-chippar i sina händer. Det hela utfördes av bodymodifikation studion Calm Bodymodification. Jag var med men implanterade inget chip. Det var en mycket lyckade meetup och det kommer högst sannolikt fler meetups där vi samlar ett gäng människor som implanterar Rfid- eller NFC-chippar.

Men vi är inte klara för i år. På torsdag har Quantified Self-Stockholm och BioNyfiken en genensam meetup. Det blir en kväll av presentationer, diskussioner och show & tell om vad som händer i QS- och biohackingröreseln. Jag kommer hålla i en presentation som handlar om vad som ledde upp till att BioNyfiken skapades och vad vi håller på med. För mer info och anmälan se här.

Efter det kommer vi ha en till meetup i november där jag har huvudansvaret igen. Hade gärna velat visa hur man praktiskt kan använda PCR för att identifiera organismer. Men det blev för tajt med tid för att kunna ordna med all utrustning som behövs. Så istället kör vi en meetup där vi kommer gå igenom alla de vanligaste verktygen i ett labb, visa att det inte är några avancerade grejer och förhoppningsvis kommer vi bygga nåt av verktygen. Alla kan ha ett kökslabb! Så sparar vi på PCR-labben till nästa år. Mer info och anmälan här.

Och sen efter det kommer vi ha ytterligare en meetup där vi introducerar ämnet bioluminiscens, som är väldigt viktigt inom bland annat syntetisk biologi. Vi kommer inte modifiera några egna bakterier denna gång, men vi kommer förhoppningsvis ha några exempel ändå. Mer info och anmälan här.

Och nästa år kommer det bli ännu mer spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *