Publicerad Lämna en kommentar

Lansering av BioNyfiken

Så då har vi lanserat BioNyfiken som är Sveriges troligen första biohackerspace. Fast något space har vi inte riktigt än, men vi jobbar på det. Se till att komma på våra workshops under hösten om ni vill bli involverade i den svenska biohackingrörelsen!

Här är pressmeddelandet:

Lansering av BioNyfiken – en svensk biohackerförening

Den internationella biohackerrörelsen kommer nu till Sverige. Idag lanseras biohackerföreningen BioNyfiken – www.bionyfiken.se – en mötesplats för personer som är intresserade av gör-det-själv-biologi, av smarta kroppsimplantat och att utveckla sina fysiska och intellektuella förmågor med teknikens hjälp.

Biohacking innebär i korthet ett intresse för att exprimentera med biologi och människokroppen med hjälp av modern teknik. Biohackingrörelsen är en växande internationell rörelse som hämtar sin kraft från den snabba teknikutveckling som sker inom bland annat syntetisk biologi, DNA-analys och utvecklingen av kroppsnära sensorer.

BioNyfikens första publika arrangemang äger rum den 7 september på ämnet: Så bygger du din egen DNA-databas. Den är öppen för allmänheten. Andra planerade seminarier har rubriker som: ”Hacka din hjärna”, ”Smart hud” eller ”Bygg ditt eget kökslaboratorium”. Mer information finns på föreningens sajt bionyfiken.se

Sina Amoor Pour, som är en av initiativtagarna till BioNyfiken, säger:

”Syftet med BioNyfiken är folkbildning. Vad som för femton år sedan bara var möjligt att göra i stora laboratorier är idag möjligt att göra hemma i köket. Vi vill att fler människor skall ha kunskap om de möjligheter som finns inom syntetisk biologi och bodyhacking.”

Hannes Sjöblad, som är en av initiativtagarna till BioNyfiken, säger:

”Modern bioteknik är otroligt kraftfull, med dess hjälp kan vi både skapa och skada livet självt. Den finns där och den kan inte stoppas eller förbjudas. Den kan heller inte ignoreras, vilket dessvärre är vad som ofta sker. Vår ståndpunkt som biohackare är att det är av yttersta värde att det finns kunskaper om denna kraftfulla teknik och hur den används bland vanliga oberoende medborgare.”

Stockholm, 20 augusti 2014

För mer information, kontakta

Kontaktuppgifter
Hannes Sjöblad, tel: +46 735 353 000
E-postadress: info@bionyfiken.se
Hemsida http://www.bionyfiken.se/
Twitter @bionyfiken
Facebook https://www.facebook.com/BioNyfiken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *