Publicerad Lämna en kommentar

Biocoder – Ett biohackingzine

biocoder

Har hittat nåt som kan vara ett riktigt bra klipp. Det är en biohacking-tidning som ges ut var tredje månad av datorbokförlaget O’Reilly. Hittills har det kommit ut fyra nummer av magazinet och de har hittills varit gratis att ladda ner. Det är korta men väldigt intressanta artiklar kring allt som har med diybiologi att göra. Artiklarna skrivs av nyckelpersoner inom diybio-rörelse så man får en förstahandsupplevelse. I det första numret kan man till exempel läsa om bioprintern som biomarkerspacet Biocurious byggde förra året. Man får en introduktion till den nya och hyllade genredigering-metoden som kallas CRISPR och att det finns biospaces som exprimenterar med tekniken. En annan artikel handlar om hur det juridiska hål Monsanto använde för att få deras Bluegrass produkt godkänt för försäljning nu används av människor i diybio-rörelsen för att skapa lysande växter. Har ytterligare tre nummer av magazinet att läsa mig igenom. Ser fram emot det.

Biocoder kan ladda ned här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *